divendres, 26 d’agost del 2005

Problema d'escacs - 26 agost

Juguen blanques i guanyen:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si l'encerto aquesta vegada.

Posem la torre a Tc5 i no pot fer res i encara que posés el rei a la fila 6 per canviar les torres el peó blanc sempre arribaria abans que els negres. Daltrabanda, encara que faci escacs al rei blanc sempre ens podriém amagar darrere el peó.

Què tal aquesta vegada?
Salutacions

Matgala ha dit...

Bon intent, omalaled, però amb Tc5 no aconsegueixes coronar el peó. Després de 1. Tc5, el negre juga Tf1+ 2. Rh2 Tb1, i el negre atura el peó, ja que no hi ha forma de defensar el peó amb la torre blanca.

S'ha de trobar una jugada que impedeixi la maniobra Tf1+/Tb1 del negre. Un cop es troba aquesta jugada, el negre té dos recursos (de fet, diria que són 3, però dos són similars) per intentar salvar-se de la coronació del peó blanc i s'ha de trobar com coronar després d'aquestes dues possibilitats.

Anònim ha dit...

Vale, a veure fem Torre blanca a Te1. Les negres poden fer Tf5 per intentar tallar el pas, però ara juguem amb la torre blanca Tb1. Encara que el negre fes Tb5 canviaríem les torres i coronaríem el peó.

Encara que el negre enlloc de moure la torre hagués avançat el peó a c5 tampoc importa perquè en aquest cas seríem nosaltres qui avançaríem el peó blanc a bt i coronaríem.

Què tal ara?

Anònim ha dit...

Si 1.Te1 c5 no val 2.b7 per 2...Tb6 i perdríem el peó.

Si de cas donem suport al peo, 1.Te1 c5 2.Tb1, però llavors el negre té un altre recurs per arribar a la primera fila: 2... Th6+ 3.Rg1 Th8 4.b7 Tb8 I segueixo sense veure si aquest final es guanya.

Però diria que ja ho he trobat:

1.Rg1 (així evitem Tf1+)

Si 1...Th6 2.Te8! Rxe8 3.b7 i s'entra a dama

Si 1... c5 2.Tf5! Txf5 3.b7 i el peo entra imparable.

Finalment...
si 1...Tf4 2.Tb5!! cxb5 3.b7 i el peo entra també.

Un bon problema. M'he deixat algo?

Matgala ha dit...

No, no t'has deixat res. Si fos tiquismiquis podria dir que també es pot jugar Tg6, però la resposta és la mateixa que per Th6.