dissabte, 2 de juliol del 2005

El problema de la setmana - interruptors

Aquesta setmana el problema me'l proposa l'escaquejant. És una variació d'un problema bastant conegut de llums i interruptors.

Estàs en una habitació amb dos interruptors. Un d'ells, no saps quin, connecta amb un llum d'una habitació adjacent. L'altre només fa maco... El disseny de l'interruptor no indica si està obert o tancat, i no tens cap tornavís ni d'altres andròmines bricolaires. No hi ha altres trampes possibles com finestres, còmplices en l'altra habitació, sorolls de fluorescents, foradets a la paret...
Dit això, es tracta de posar la combinació en els interruptors que es desitgi, sortir després a la segona habitació i decidir allà de forma infal·lible quin era l'interruptor que connectava amb el llum.

Setmana anterior

Setmana següent

4 comentaris:

Anònim ha dit...

una pregunta: no sabem la posició inicial del llum de l'altre habitació (obert o tancat) ??

Marcel

Matgala ha dit...

No, Marcel, no ho sabem.

Bé, ha arribat diumenge i no hi ha hagut solució. El problema no és massa difícil, així que el deixo sense resoldre per si algú el vol resoldre (i tenir un punt). Ara li dono el punt a l'escaquejant.

Anònim ha dit...

Es facilet, encens un, l'apagues (pq suposo q si el deixes ences i vas a mirar si s'ha ences o no la bombeta no val...) llavors canvies d'habitació i mires la q està calenta...

Matgala ha dit...

La solució va per aquí. Només una pregunta: ja tens en compte que la bombeta, abans de fer res tu amb els interruptors, podia estar encesa o apagada?