divendres, 3 d’octubre de 2014

Seeing the First Light After the Big Bang with JWST


 Una de les coses bones de l'IAC són les sessions plenàries, o les Highlight Lectures. La de Rosetta va ser genial. I ahir, una sobre el que s'espera veure amb el James Webb Space Telescope.


 L'Amber Straughn ens va explicar una mica com estan fent el telescopi, com es desplegarà (el vídeo feia una mica de por: i si llavors a l'espai no funciona?), però sobretot, ens va explicar el que esperen veure amb el telescopi. Parlava amb una passió, que era impossible no apassionar-te amb ella amb tot el que es podrà veure.

 Ah, però no vaig poder evitar fer una foto a aquesta transparència:Sí, el James Webb anirà a una òrbita al voltant de L2 (un lloc perfecte per estudiar l'univers sense interferències del Sol i la Terra). Hi ha més informació sobre la òrbita (amb els gràfics de la transparència amb bona resolució, i no la de la meva càmera) a la web del James Webb.

 I, finalment, una de les fotos amb les que ensenyava com de gran és el telescopi: I avui, l'últim dia, a 2/4 de 9, ens explicaran com s'ho faran per aterrar amb la Rosetta al cometa (o alguna cosa similar).