diumenge, 2 de novembre del 2008

El problema de la setmana - amb tantes lletres com el valor

D'acord, amb el problema de fa dues setmanes em vau guanyar ben guanyada. I ara torno amb un problema similar... a veure si em podeu tornar a guanyar!

Es tracta d'escriure un número, el més gran que pogueu, que compleixi que el nombre de lletres per expressar el número sigui igual que el valor del número.

Per exemple, U seria vàlid. Dos ja no, perquè té 3 dígits, i no 2. Però també seria correcte "Vuit més dos" (10 lletres, el nombre 10).

Repartiré 41 punts d'aquí a un parell de setmanes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure:
Tretze multiplicat per dos més ú

o no, espera, en tinc un de millor:
Tretze multiplicat per dos més tretze multiplicat per dos més tretze multiplicat per dos més tretze multiplicat per dos més ú

Mira, millor ho escric en algoritme:

lim num(n) quan n tendeix a infinit.

on

num(n) = {
per i=1 fins a n {
escriure "tretze multiplicat per dos més "
}
escriure "ú"
}

Apa!!!

Laia ha dit...

ui, el meu no està tan currat...

Tres elevat al quadrat més dotze multiplicat per cinc més quatre multiplicat per dotze més vint més logaritme base dos de trenta-dos més arrel quadrada de setze més dotze menys vuit

150! ^^ (no he comptat el guionet... val?)

Alasanid ha dit...

Després de veure que en aquest problema un sempre pot superar a l'anterior, amb més o menys esforç, he optat per donar un altre tipus de solució. En el meu cas he escrit el 289 fent ús dels 25 nombres primers que hi ha entre l'1 i el 100.


Cinc menys dos menys tres menys set menys onze més tretze més disset més dinou menys vint-i-tres més vint-i-nou menys trenta-un més trenta-set menys quaranta-un més quaranta-tres més quaranta-set menys cinquanta-tres més cinquanta-nou més seixanta-un més seixanta-set més setanta-un menys setanta-tres més setanta-nou més vuitanta-tres menys noranta-set.

PS: al final he hagut de canviar de posició el 2...

Matgala ha dit...

Mmm... Si he de dir quina solució m'agrada més, em quedo amb la de l'Alasanid. Però les normes són les normes, i el programet de l'Escaquejant ja m'ha tornat a guanyar!!!

Així que...

Escaquejant - 18
Alasanid - 14
Laia - 9