diumenge, 30 de desembre del 2007

Variacions del problema de la setmana pel 2008

Comença un altre any, i torno amb el problema de la setmana. Aquest any, però, he decidit fer un petit canvi amb la puntuació dels diferents problemes. Només faig aquest petit canvi, però s'accepten altres propostes fins el 5 de gener.

Com l'any passat, la puntuació màxima que es pugui aconseguir anirà augmentant durant l'any, perquè si algú s'incorpora a mitjans d'any tingui possibilitat de pujar llocs ràpidament. Però aquest any la puntuació serà diferent.

La primera setmana, repartiré 6 punts. La segona, 7. La tercera, 8. I així, un puntet més cada setmana. Però que reparteixi x punts vol dir que, entre totes les respostes rebudes, el total serà de x punts.

Per exemple, si una setmana el màxim de punts és 20, jo diré que entre una solució i la següent hi ha, per exemple, dos punts de diferència. Aleshores, si hi participen 4 persones, la millor solució tindrà 8 punts, la segona 6, la tercera 4, i la quarta, 2. En cas de que no hi hagi una solució entera, els punts "sobrants" se'ls quedarà la millor solució. Per exemple, si en el mateix cas anterior hi participen 3 persones, la millor solució s'emportaria 8 (+2 de bonus) punts, la segona 6 i la tercera 4, que també acaben sumant 20 punts. En cas d'empat, s'agafarien els punts corresponents a les posicions empatades i es faria la mitjana. Si la mitjana no sortís entera, intentaria trobar una solució que fos el més justa possible (tot i que s'accepten reclamacions, com sempre).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla una bona idea. Tot i que en ocasions l'assignació de punts pot ser un problema per si mateix...

Matgala ha dit...

Sí, però serà el meu problema :-)