Aquest matí estava jugant la última ronda del femení. Jo portava 10 minuts pensant i la que jugava amb mi, més de mitja hora. Normalment és al revés, i jo m'avorria enormement. I mirant per aquí i per allà, he vist els cavalls, que els teníem posats de manera ben diferent:
Els meus cavalls sempre miren cap endavant. Des de que composo les peces al principi de la partida, fins que són aniquil.lats per les peces contràries.
Els cavalls de la que jugava amb mi, miraven tots dos cap a fora del tauler al començar la partida. I no es mouen. Si el cavall del flanc de rei mirava cap a una banda, encara que passi al flanc de dama, hi seguirà mirant.
Als taulers dels cantons, he vist algú a qui els cavalls sempre miraven cap al centre (o sigui, de cantó, però mirant cap a la banda on hi ha més columnes).
La pregunta del problema d'aquesta setmana és: cap a on han de mirar els cavalls? I per què?
Donaré 20 punts a la resposta més original, i aniré baixant la puntuació a les altres respostes. Si algú té preferència per alguna resposta d'algú altre, ho pot deixar com a comentari, i ho tindré en compte.
Tancaré el problema... algun dels dies de Nadal. Des de casa la meva àvia no podré, així que no sé quan serà.
9 comentaris:
Definirem amb els cavalls un sistema de numeració quaternari, de la manera següent:
-El cavall de la dreta representa les xifres menors (del 0 al 3), i el cavall de l'esquerra representa les xifres majors (0,4,8,12). Per entendre'ns: el cavall de la dreta compta unitats i el de l'esquerra desenes, tot i que en aquest cas no es tracta de desenes sinó de "quaternes".
-Un cavall mirant endavant representa un 0, un cavall mirant a l'esquerra representa un 1, un cavall mirant endarrere representa un 2 i un cavall mirant a la dreta representa un 3.
-Inicialment els cavalls estaran en posició de 0-0, i cada vegada que es mogui un cavall, es faran els girs pertinents per tal que el número que representen els cavalls augmenti en 1 (p.e: si tenim la posició 0-3, s'haurà de passar a 1-0). Ens muntarem un sistema de numeració per a cavalls mòdul 4 xD
Així tenim una manera de comptabilitzar els moviments que fem amb els cavalls (si ens en maten un se'n va tot per terra, però aquest cas és negligible xD).
Molt bona, Kpaixen! Serà difícil de millorar! Només hi veig un petit problema pràctic: com t'ho fas per girar el cavall si mous l'altre? :-)
Amb la mà xD És tot sota el supòsit que les normes no són massa estrictes i és possible "moure peces" sempre i quant es quedin a la posició que estan.
Els cavalls es miren l'un a l'altre. Son parella des de sempre, i que més normal que estar controlant que passa amb l'altre? No sigui cas que li agafin carinyo al cavall de l'enemic. Sempre vigilant-se. I si un mor, el que queda anirà mirant allà on descansa el seu company. Si està claríssim! pobres bestioles!
Ei, hola!
Seré molt menys original, però és perquè aquest és un tema amb el que tinc manies... i les manies són una cosa molt seriosa...
Jo, sempre que composo les peces a l'inici de la partida, em trobo els cavalls mirant de costat i els giro per mirar cap endavant. Sempre.
La veritat és que no m'hi fixo gaire com evolucionen durant la partida, però estic pràcticament convençut que miren cap on hi ha el merder, o on els agradaria anar.
No ho sé, m'hi fixaré en endavant (no descarto que aquest post em crei una nova mania!).
Kpaixen, però hi ha la regla de peça tocada, peça moguda. Això per no parlar de quan tens problemes de temps i has de moure ràpid...
Pel que fa a les altres dues respostes, doncs són les dues tendències que he anat observant.
- Una gran majoria de la gent els fa mirar un cap a l'altre.
- Algunes persones (jo inclosa) sempre els fem mirar endavant.
Jo també els he de composar i posar-los mirant endavant. Sempre me'ls trobo mirant cap al centre. Això sí, durant la partida sempre miren endavant!
Nois, com us compliqueu. Tot és molt més senzill. Les blanques són sempre cavalls. Les negres, eugues. No cal dir cap on han de mirar uns i les altres quan són al tauler? D'entrada tots mirant-se. I quan comencen a moure's, les negres oferint les anques a les blanques i els cavalls blancs cavalcant a l'encalç de les senyores eugues. Així, doncs, fins que les blanques aconseguixin "muntar" les negres i, de tant exhaustes que queden, han de sortir del tauler. El problema ve quan queden dos cavalls blancs sols o dues eugues soles. Aleshores s'esdevé un combat interracial que sol acabar malament. Un cavaller espavilat sempre acaba muntant un altre cavall...
Els cavalls haurien de mirar sempre cap enrere, és a dir, cap al seu posseïdor, i per tant estar de cul al contrincant. Això té doble sentit: en primer lloc, és un "vés a prendre pel cul" subtil, i després... A qui se li ocorre col·locar-se darrere d'un cavall perquè li engegui una bona coça?? Segur que l'enemic es manté més distant... :D
Se m'ha fet molt difícil triar quina és la resposta més original. Així que, començo per dalt, i vaig baixant només 1 puntet a cada lloc. Perquè és molt difícil escollir quina està millor!
20 punts - Laia: M'has fet riure tant amb això de les coces i d'enviar-los a prendre pel cul, que et mereixes els 20 punts!
19 punts - Kpaixen: La solució és molt original, i a més "compta" quants moviments han fet els cavalls (fins a un màxim de 16, és clar). Però com que és un sistema una mica difícil d'aplicar (sobretot a les ràpides) el faig baixar una miqueta.
18 punts - El veí de dalt: M'ha fet riure molt amb això dels cavalls i les eugues. Però com coi he de jugar jo, ara, si penso aquestes coses?
17 punts - Dan: Molt original també, i també és el que molta gent aplica, mirant diferents taulers. Només que hi falta una mica d'història: quin és el cavall mascle i el cavall femella? O és que són homosexuals?
16 punts - Enigmàlia: No et preocupis, jo tinc la mateixa mania. Si és que vaig acomulant tantes manies, que arribarà un moment que no podré ni jugar!
D'aquí a una estona us dóno els punts. Si hi ha queixes, ja ho sabeu. Tot i que dubto que contesti en el termini de 3 o 4 dies...
Publica un comentari a l'entrada