dissabte, 10 de juny del 2006

Juguen blanques i...?



Juguen blanques i...?

No és tan senzill. Com totes les partides on hi ha diferent material per cada bàndol.

La posició està treta d'un llibre, on dóna totes les variants amb les que les blanques aconsegueixen... el que diu el llibre que fan les blanques.

No sé si és interessant o no, però avui he posat la posició a dues persones: una m'ha dit que guanyaven les blanques i l'altra, que guanyaven les negres. Així que les he posat a jugar una contra l'altra, a veure qui guanyava.

Les preguntes són: qui guanya? Com guanya? Són taules? Què s'ha de fer per guanyar amb blanques (si es pot)? Què s'ha de fer per guanyar amb negres (si es pot)? Què s'ha de fer per intentar les taules (si algú està perdut)?

Si hi ha respostes, el post es pot anar fent llarg, o discutir-ho. M'ha semblat un final interessant, i per això l'he posat aquí, per si algú s'hi vol trencar les banyes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons el meu parer són TAULES. Exposo la millor línia que crec que tenen els dos jugadors:

1. Ta8
(si 1. Ta5+ Rg6 2. Ta4 Rg5, les blanques no arriben enlloc, ja que el rei blanc no pot avançar i a la que deixin de fer escac el negre farà h3, g3 i acabarà promocionant o rebent escac perpetu).

1... h3
2. Th8
(si 2. Tg8+ Rh4 3. Th8+, tornem a les mateixes)
(si 2. Tf8 g3+ 3. Rf3 {si 3. Rg1 Rg4 i només l'escac perpetu evitarà el fatídic avanç a f3} 3...h2 4. Th8+ arribant a una posició similar a la línia principal, però amb un moviment perdut per part de les blanques)

2... g3+
3. Rf3
(si 3. Rg1 Rg4 i altre cop només l'escac perpetu evitarà el f3)

3...h2
i aquí les blanques no poden fer res:
- si mouen 4. Re4 per a bloquejar el rei negre 4...g2 5. Txh2 g1=D
- si mouen 4. Tg8+ Rf5 que només té el futur de l'escac perpetu.

Però les negres tampoc no poden evitar en un principi que les blanques els facin un escac continu (només evitable sacrificant els peons)...

Bé, és la meva opinió, ja que és difícil analitzar totes les possibilitats...

Apa

Matgala ha dit...

Correcte amb què si el blanc vol, segur que té les taules. Per la resta, el llibre diu una altra cosa... Ho deixaré aquí un parell de dies més i si ningú més diu res, hi posaré cullerada jo...