diumenge, 25 de juny del 2006

El problema de la setmana - sumar o multiplicar?

Un dia una persona va anar a comprar al supermercat. Va haver de pagar 7.11 euros per quatre articles. Com que ho va trobar molt car, li va preguntar al caixer què havia fet per calcular el total. El caixer li va dir que el que havia fet era multiplicar les quatre quantitats. El client es va enfadar amb el caixer, i li va dir que havia de sumar les quantitats, no multiplicar-les.

- Tant li fa, va dir el caixer.

I, efectivament, tant li feia. Els quatre articles costaven 1.20, 1.25, 1.50, i 3.16 euros.

El problema d'aquesta setmana consisteix a trobar altres casos en què, comprant quatre coses, tant li faci si es multipliquen les quantitats o si es sumen, perquè el resultat serà el mateix. N'hi ha per donar i per vendre, així que donaré 3 punts a qui doni una resposta correcta (dos respostes donen també 3 punts).

Temes:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bufff... no és fàcil, no.
Bé, sí que ho seria si tots els productes fossin gratuïts, però tots sabem que res en aquesta vida ho és...

N'he trobat un amb dos sencers: 5; 0,3; 4; 1,86

Per cert, si et sembla bé, en endavant signaré amb el meu alter ego, a veure si puc començar a fer punts amb aquest :-)

Apa

Matgala ha dit...

La resposta és correcta. Difícil? Home, el problema el vaig treure d'un lloc on en dóna un munt, de solucions! A final de setmana poso l'enllaç (jo aquí, robant problemes...)

Per cert, què faig amb això dels noms? Sumo els punts als que ja tens, no?

Anònim ha dit...

Be, arribo i no proposo cap grup de numeros, pero escric per animarte amb aixo dels problemes, i per deixar constancia que anire visitant a veure si puc contestar algun dia alguns dels teus enigmes

Matgala ha dit...

Enigmàlia, no has contestat si et sumo els punts al teu antic nick i hi canvio el nom. Jo de moment hi sumo els punts, i ja em diràs el què.

Gràcies, Yuri. He estat uns dies una mica "vaga", però espero retornar, amb més idees per problemes i altres tipus de posts. A veure si ho aconsegueixo.