diumenge, 25 de novembre del 2007

El problema de la setmana - l'alçada del campanar

Des d'on sóc, veig un campanar imaginari, que fa uns quants metres. Quants? Això és el que cal endevinar. Com? La solució està en el post. On? Doncs aquí mateix! Quants metres fa el campanar imaginari?

El problema d'aquesta setmana l'hauria de tancar el cap de setmana del 8-9 de desembre, però estaré jugant el femení de Catalunya, així que... tancaré el problema quan torni (que serà el dia 9, però no sé si podré tancar-lo el 9, el 10, l'11...)

Quan tanqui el problema, donaré la solució i la puntuació serà 20 menys la diferència entre l'alçada del campanar i l'alçada que hagueu dit.

14 comentaris:

Gerard ha dit...

Em sembla que no veig gaire per on va...

Matgala ha dit...

Doncs quan digui el que és em sembla que em picareu, perquè és una tonteria de l'alçada d'un campanar! :-D

No t'hi matis. És una anada d'olla, però de les grans... Si algú és capaç de veure-ho exactament, em sembla que l'envio directament al manicomi!!!

Gerard ha dit...

Ok. Doncs com que és una anada d'olla, si en dic jo una altra no quedaré malament xD
Jo voto pels nou metres, perquè has dit "aquí mateix" i coïncideix amb les dues últimes lletres si les considerem números romans xD

Matgala ha dit...

Jaja! Bona pensada! :-)

Anònim ha dit...

A veure, se m'acudeix que podria ser 11, per "uns quants" (111 em sembla excessiu per un campanar).

Però per altra banda, potser si el número fos tan baix no hauries informat com a criteri puntuació la diferència entre 20 i el número que has pensat.

Així que diré 25, pel dia del post...

Apa.

Dan ha dit...

Mmmmm. Les anades d'olla fan por. Anem per la via fàcil: Com que es imaginari... no fa cap metre realment, de manera que l'alçada és de 0 metres.

Anna ha dit...

doncs jo dic 9, perquè:
a)imaginari té 9 lletres
b)tancaràs el problema el dia 9 (si pots)
c)l'argument del kpaixen no se m'hagués acudit mai, però com que també dóna 9, és un motiu més.

Matgala ha dit...

Ostres, esteu donant unes respostes tan enginyoses tots, que tinc la temptació de donar-vos els 20 punts a tots!!! Si és que les vostres respostes són millors que la meva!

Xurri ha dit...

Jo dic que en fa uns quants.

Anava a dir que cap, perque és imaginari, però aixó ja ho ha dit Dan.

Matgala ha dit...

Xurri, t'hauries de mullar, que sinó no podré calcular els punts! :-P

Xurri ha dit...

Doncs dic que no en té cap, i així empato amb en Dan. (És el que volia posar d'entrada... com el vestit de l'emperador)

Matgala ha dit...

Ai, em fa vergonya i tot dir la solució. L'alçada del campanar era el nombre de paraules que hi havia al primer paràgraf (vale, podeu picar-me!). O sigui, 36 metres.

La veritat és que amb la puntuació que vaig dir només puntuaria l'Enigmàlia. Però totes les respostes que heu donat m'han semblat molt bones, i molt originals. Així que... us dóno 20 punts a tots plegats! Perquè m'han agradat les vostres respostes i perquè... perquè el blog és meu i mano jo!!! :-)

Anònim ha dit...

ah, jo pensava que com que sempre dones 20 punts com a màxim, l'alçada de 0 metres donava la puntuació màxima, és a dir, 20 - (0 - 0) = 20. N'estava tan segura que no volia dir´ho per no xafar-li la guitarra a ningú.

Jols, m'he equivocat...

Matgala ha dit...

és que els 20 punts eren per qui digués 36 :-)