La setmana que ve, concretament el dijous, farà 40 anys que la sonda Venera 4 va entrar a l'atmòsfera de Venus, essent el primer artilugi humà en entrar en un altre planeta i fer un anàlisis de les condicions d'aquell planeta (que els russos també existeixen!)
Per commemorar aquesta data, i perquè l'enquesta ha sortit bastant favorable a fer una sèrie sobre el Sistema Solar (o alguna cosa per l'estil), aquesta setmana aprendrem coses sobre Venus :-) Com ja vam fer amb Neptú, cadascú té una setmana, fins al dia 20 d'octubre, per dir alguna cosa curiosa (o no) sobre Venus. Acabada aquesta setmana, jo les reuniré totes i cadascú haurà de votar, donant 3 punts, 2 punts i 1 punt a les coses que li hagin agradat més. Una setmana més tard, sumaré els punts que hagi obtingut cadascú i seran la puntuació obtinguda (si algú no vota, no rep punts, per fer-ho just).
A veure què trobem de Venus :-)
9 comentaris:
Venus gira despacio y al revés que otro planetas: allí el sol sale por el oeste, y el día dura más que el año.
Las cuestiones venusianas deberían ser en realidad cuestiones venéreas, pero se cambia el adjetivo porque suena mal.
Doncs a veure, si no recordo malament Venus és l'objecte celest -a part, òbviament, de la lluna i el sol- que més brillant es veu des de la terra, degut tant a la proximitat com a una fantàstica atmòsfera que el recobreix, i el converteix en un lloc encantador per anar-hi a passar les vacances d'estiu.
Venus es l'indret més infernal del sistema solar: Allà la pressió atmosfèrica t'esclafaria, la temperatura extrema et fregiria i la pluja d'àcid sulfúric et cremaria. Ja es mala baba que sigui l'únic planeta (tret de la Terra) amb nom femení.
Benvinguda, Xurri! En principi només era una curiositat, però ja va bé que en diguis més :-)
Sí, Kpaixen, la setmana passada es veia molt bé, abans que sortís el sol (o era fa dues setmanes?) Tot i que, com diu en Dan, jo no aniria a passar-hi les vacances d'estiu...
Dan, bona apreciació, això de que és l'únic planeta amb nom femení, a part de la Terra. Però, és clar, com que són els homes els que posen noms... i vaja, que quan li van posar nom segur que no sabien això de la pressió, la temperatura i la pluja àcida!
Hi ha gent que diu que abans la Terra estava gelada i que a Venus s'hi podria viure millor. I potser podia haver-hi vida.
David R.
Venús inclina les dones més cap a la bellesa i l'ornamentació que cap a la bondat; i té aquesta naturalesa per l'aigua, que té apetit cap als cosmètics de la cara, de les mans de les robes i cap a l'agençament de les cases, dels vestits i els colors bells.
Ep, ho diu R. Llull en els seu "Tractat d'astronomia", i sempre deia la veritat, encara que s'equivoqués.
pere
Una característica que m'ha sorprès és que, en el moment en que Venus està més aprop de la Terra, sempre en veiem la mateixa cara.
Com que les casualitats no existeixen, suposo que deu tenir alguna lògica enrevessada que demostra que l'engranatge del Sistema Solar és més complexe que el del millor dels rellotges (em refereixo als mècanics, és clar).
No s'ha vist encara que a Venus hi hagi moviment de les plaques tectòniques, que és un procés que ajuda a alliberar l'escalfor de l'interior del planeta. Per tant, per tal de desprendre aquesta calor, forma unes estructures gegants de forma circular anomenades "coronae". Es creu que es formen quan les substàncies que estan a milions de graus sota l'escorça fan pressió cap amunt, i llavors fan que la superfície es corbi. Sovint estan acompanyades de fluxos de lava.
Aquí en podeu veure una foto: http://axxon.com.ar/
zap/c-zapmvcoronae.htm
Ei, que ja les heu dit gairebé totes! Arribo tard! (ah, i encara que l'enquesta estigui tancada, voto sí).
Juntament amb el Sol i la Lluna, són els tres únics cossos celestes que es poden veure tant de dia com de nit (el Sol es pot veure de nit???).
Publica un comentari a l'entrada