diumenge, 25 de desembre del 2005

El problema de la setmana - sèrie numèrica

Quin número hauria de seguir a la següent sèrie i per què?

Com sempre, a tota persona que doni una solució diferent de la que tinc en ment però amb sentit, li donaré el puntet, faltaria més!

(Espero no equivocar-me posant la sèrie...)

24, 38, 39, 52, 53, 54, 57, 59, 61, 62, 64, 68

Setmana anterior

Setmana següent

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia.

La serie segueix: ... 69, 78, 79.

Només tinc un dubte, el 152 pertany a la serie o no?, perquè podria ser una qüestió a discutir.

De moment em sembla que amb els nombres que he posat ja n'hi ha prou, però si cal que t'expliqui perque és la serie així doncs ho faré (la deixo sense explicació, perquè així els altres poden seguir pensant en la serie).

Que tingueu un bon any nou.

Matgala ha dit...

Exacte! No sé com t'ho has fet. A mi m'hagués costat un munt, de trobar-la, aquesta. Però sí, és aquesta...

El del 152 és un dubte que jo també tinc. Hagués donat per bona una sèrie que el tingués i una que no, ja que les dues serien lògiques. De fet, vaig parar en el 68 perquè el 69 té el mateix problema...

Bé, de fet la sèrie que volia posar era la que començava amb 69, 152... però em costava molt trobar-ne, i em vaig decidir per aquesta, més "poblada". I jo, vinga a donar pistes!

Ja et donaré el punt, i gràcies per no posar la solució, així dones la possibilitat a algú altre d'endevinar-la.

Anònim ha dit...

Se'm va passar que el 69 tingués la mateixa particularitat que el 152.
La sèrie esta molt be, i és molt original, però haig de dir que ja fa més d'un any que em barallo amb sèries del Markelo (pequeños enigmas), i ja penses en mirar totes les possibilitats, sense descartar res, per descabellat que sigui.
I per últim m'agrada donar les pistes justes perquè la persona que ha posat el problema pugui saber que le resolt, però que els altres no els hi treguis la il·lusió de la solució.

Ps: Per cert vaig penjar una solució millorada de la partida mes curta, l'has revisat?

Matgala ha dit...

No havia vist això de la partida més curta. Ara ho miro.

Anònim ha dit...

Ostres, li he donat voltes i no hi caic! Crec que ja he tirat la tovallola, però després dels vostres comentaris em ve una pregunta: es tracta d'una sèrie o d'un conjunt? és a dir, cal trobar els següents números que compleixen certa condició o un número té relació amb l'anterior?
Si es pot contestar la pregunta, és clar...

Matgala ha dit...

Sí, sí que es pot contestar. Es tracta d'un conjunt. Són uns quants nombres que compleixen tots una certa particularitat. I estan ordenats de més petit a més gran. No hi ha cap relació entre un número i el següent (vull dir, que no s'obté cap número a partir de l'anterior).

Una altra pista, i bona, és el que jo digués que a mi em costaria molt i que no ho hagués trobat. Jo en principi miraria unes propietats dels números i... "hasta aquí puedo leer".

Anònim ha dit...

Pues soy incapaz, le doy mil vueltas y no veo nada. Snif.
De pequeño este tipo de cosas se me daban muy bien, pero ahora creo q las ondas electromagneticas del ordenador me han reblandecido el cerebro.

Matgala ha dit...

FreshMind, esto es un poco culpa mía. Tendría que haber puesto un aviso. Para ti el problema es más difícil que para el resto.

Anònim ha dit...

A veure, no sé si va per aquí, però el problema de la següent setmana m'ha fet pensar en aquesta seqüència:

82, 83, 84, 87, 89, 94, 98

Si sabessiu la de potències, fibonaccis, progressions... que he arribat a buscar!

Anònim ha dit...

No te preocupes matgala, en mis elucubraciones escribia los numeros en catalan, contaba sus silabas, etc...pero nada, segurire intentandolo, y si no pues espero q me sopleis la solucion ;) jej.

Anònim ha dit...

Vale, me ha costado pero por fin me he dado cuenta de cual es la propiedad, para demostrarlo os presento a mi gata y a mi hamster; se llaman ofelia y manuelin.
Saludos.

Matgala ha dit...

Perfecte, escaquejant i Freshmind. Ara us dóno els punts del problema d'aquesta setmana. Pels punts del problema de la setmana actual esperaré a posar el nou problema o m'embolicaré jo sola.