dimecres, 14 de desembre del 2005

Calculadora del google

Ja fa temps que el google es pot usar com a calculadora. És una cosa que em pensava que sabia molta gent, però cada cop que ho comento amb algú, així de passada, veig que la gent no ho sap. Així que, per començar, diré que el google es pot usar com a calculadora. Simplement, en comptes de posar el que es vulgui buscar, es posa una operació matemàtica i ell te la fa.

Que vols saber quant són 2+3? Doncs li preguntes al google i ell t'ho diu. Que vols fer coses més complicades com calcular quants grams de sorra havia de pagar el rei a l'inventor dels escacs? Doncs se li pregunta al google, i ell et contesta. Una arrel quadrada? Cap problema. El logaritme neperià de pi? Només l'has de demanar. Molt més potent que la calculadora del windows.

Però hi ha un problema. Què passa si li poses una cosa bastant senzilla, com 1-0.8-0.2? Val la pena mirar-ho. I després, comprovar què passa si es calcula 1-0.2-0.8. Hauria de sortir el mateix, veritat? Però...

Com que això corre com l'escuma i tots quan rebem el mail que ho explica anem al google a mirar-ho, potser els del google s'adonen que hi ha massa gent provant la mateixa operació. Així que poso el que m'ha sortit quan he fet 1-0.8-0.2. Perquè en quedi constància:



Vaja, de l'estil de 1+1=3, per valors grans d'1 :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i que ho coneixia, mai no ho havia fet servir, i tampoc no havia sospitat que tingués la potència que té:

Jugant una mica amb això, he fet les següents proves:
1+2*2, i ell diu 1 + (2 * 2) = 5. Molt bé
1+2*i, i ell diu 1 + (2 * i) = 1 + 2 i. Molt rebé!
1+i*i, i ell diu (1 + i) * i = -1 + i. Demostrant tractar els complexes a la perfecció, però canviant les prioritats entre operadors de forma sorprenent! No sé si és un error o si hi ha algun criteri enrevessat que se m'escapa. En tot cas, si faig 1+(i*i), diu que 1 + (i * i) = 0.

Apa

Matgala ha dit...

Això de l'1+i*i deu ser un altre error. Ja que si li poses 1+2*2 ho fa bé. Deu tenir algun problema amb l'ordre de les operacions i els complexes. O potser és que creu que els complexes no necessiten parèntesis i ja els agafa com un número sol. Si li poses 1+i*1+i, en comptes de donar com a solució 1+2i, ell multiplica (1+i)*(1+i) i dóna 2i. Curiós, si més no.

Ara, el que si que fa, i que sempre m'ha fet molta gràcia és el mític e^(pi*i)+1. Només s'ha de provar :-)