diumenge, 6 de novembre del 2005

El problema de la setmana - Espelmes

Tenim dues metxes. Cadascuna triga una hora a consumir-se del tot. No tenim cap rellotge i volem comptar un quart d'hora exacte, utilitzant només les metxes. No podem trencar les metxes de cap manera, només encendre-les.

Com ens ho podem fer per comptar un quart d'hora?

Setmana anterior

Setmana següent

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Matgala, t'han entrat a casa i t'hi han deixat propaganda!!

Anònim ha dit...

Bufff, pensava que algú ja havia penjat la solució!!!

Anònim ha dit...

Però... tenim una cinta mètrica?

Matgala ha dit...

Sí, ja ho sé, anònim. No és el primer cop que em deixen propaganda. Per això fa uns dies vaig posar allò de la paraula de verificació per posar comentaris, però era un rotllo i la vaig treure. De totes formes, la propaganda dura poquet... En un moment la trec.

Jo també pensava que algú havia penjat la solució. El problema és fàcil, però no m'esperava que ja ho hagués penjat algú.

No tenim cap cinta mètrica, no fa falta.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que si les posem en paral.lel,i encenem una i l´altra en sentit contrari,al creuarse els focs,tindrem mig hora,podem apagar,repitar l'operació i al creuarse els focs será un quart exacte.

Anònim ha dit...

Jo havia pensat una solució que probablement és massa evident: agafar la metxa, doblegar-la per la meitat dues vegades (no trencar-la...) i apa, a fer xispa!

Però m'agrada molt més la teva solució, pacopat...

Matgala ha dit...

Ja et donaré el punt, pacopat. La idea era molt fàcil, no?

La solució que posava en el lloc d'on ho vaig treure, deia que encenia una metxa per les dues bandes i l'altra només per una. Quan la primera metxa s'havia cremat del tot, havia passat mitja hora. Llavors encenia la segona metxa per l'altre cantó i trigava un quart d'hora a acabar-se de cremar.

La solució de l'escaquejant també em sembla bona. És que aquesta setmana era molt fàcil...