dissabte, 18 de juliol del 2009

Mat amb àlfil i cavall

Quan comences a jugar, de seguida aprens a fer el mat amb dues torres. El mat amb la dama. El mat amb una torre. Més tard el mat amb dos àlfils.

Però... i el mat amb àlfil i cavall?

La pregunta és: si et queda mitja hora de rellotge, et veus capaç de fer el mat amb àlfil i cavall? I si només et queda mig minut en unes ràpides? I si és una partida lenta i has de fer el mat només amb l'increment de temps?

Fa un parell o tres d'anys vaig veure un jugador fort intentant fer el mat. Volia fer-lo al racó de tauler que no tocava. Jo vaig pensar que, amb el temps que tenia, no sabia si el faria... però com a mínim ho intentaria en el cantó que toca.

He vist uns quants mètodes per fer el mat amb àlfil i cavall. Però, no sé per què, tots se m'obliden al cap d'un parell de setmanes... Potser perquè no els aprenc a consciència.

En aquest vídeo, però, hi ha un mètode que sembla senzill, i senzill de recordar. Es tracta d'anar fent triangles i anar tancant el rei adversari en triangles cada cop més petits. Una mica semblant al mat amb dos àlfils.

Si més no, és interessant.

1 comentari:

Senao ha dit...

Fins ara si amb trobes aquesta situació donaría taules. Despres de aixó al menys ho provaría.
Molt interesant.
Xavier.