diumenge, 1 de juny del 2008

El problema de la setmana - la millor estratègia

Aquest matí, a les ràpides de Cassà, ens podíem asseure al lloc que més ens agradés, sense tenir en compte l'ELO dels jugadors de cada equip. I què passava? Doncs que, com que la gent ja ens coneixem tots, "triàvem" amb qui volíem jugar. O sigui, que la major part de les vegades no ho féiem per guanyar, però sí perquè hi havia una amistat, o una cosa pendent amb algú. Quan hem jugat amb un dels equips en el que hi jugava una noia, el que normalment és el segon tauler m'ha dit: "Duel femení, no?" I bé, que he acabat jugant amb una de les noies a qui dono classe...

Doncs res, que aquesta setmana disposem de 4 jugadors, i tots els equips són iguals. Els podem enumerar, de més bo a més dolent, d'1 (el més bo) a 4 (el més dolent). Si un jugador juga amb algú que té el mateix número que ell, farà taules. Si un jugador juga amb algú que té un número més gran, guanyarà.

En quin ordre es posarien els jugadors, si no es sabés com està posat l'altre equip?

Si no voleu que es sàpiga quin és el vostre equip, me'l podeu enviar per mail.

Els punts van per matx, i el primer desempat és el particular (amb l'holandès). El segon desempat, l'olímpic. En cas de dubte, explico això del matx, de l'holandès i de l'olímpic...

Tancaré el problema el cap de setmana del 15 de juny i donaré 27 punts.

3 comentaris:

Laia ha dit...

doncs... si no et fa res... jo sí que necessito que m'ho expliquis :P

Matgala ha dit...

:-)

Si els punts van per matx, vol dir que si un equip guanya per 2.5 a 1.5, l'equip que guanya té 1 punt, i el que perd, 0. Com si haguessin guanyat per 4 a 0, el resultat no importa, només importa qui guanya. Si empaten a 2, mig punt per cadascú.

El desempat holandès dóna un valor a cada tauler. El primer tauler val 4 punts, el segon, 3, el tercer, 2, i l'últim 1. Així si un equip guanya el primer i tercer tauler i l'altre el segon i el quart, el primer suma 4+2 = 6, i el segon, 3+1 = 4, i per tant guanya el primer equip. En cas d'empat, guanya qui ha guanyat el primer tauler. Si han fet taules, guanya qui ha guanyat el segon, i així anar fent. L'única possibilitat d'empat amb holandès és que es facin taules a totes les partides.

Matgala ha dit...

Només he rebut una resposta, la de la Laia. Així que els 27 puntets són per ella...