diumenge, 10 de febrer del 2008

Tercera ronda

Aquest matí a Sant Gregori hem perdut una d'aquelles partides que fa tant de mal perdre. No només pel resultat, 3.5 a 4.5, sinó perquè jo l'he vist guanyada tot el matí... I perquè el comentari general entre els jugadors del club era que sense alguna de les baixes, haguéssim guanyat. Només ens ha faltat un puntet... que hem tingut tot el matí a l'abast de la mà!

A sobre, no tinc les partides per poder posar posicions interessants, que avui n'hi ha hagut, i moltes! Molt bé per en Pere, que ha guanyat ràpid i amb elegància (i que si tingués la partida posaria un diagrama). El meu pare també ha guanyat bé, i podria anar a rebuscar-li la partida, a veure si poso un diagrama. Perquè la partida ha sigut maca. D'aquelles treballades. També ha sigut maco el mat d'en Ferran (també es mereixeria diagrama), tot i que m'ha fet mal, perquè suposava el quart punt del Pont. La partida també molt interessant, amb enrocs oposats, que suposo que ha necessitat uns quants peons endavant que no hi han anat. També tenia curiositat per com ha guanyat la dama en Bravo. Segurament també seria digne de diagrama.

Però només tinc la meva partida. I, per segona setmana consecutiva, m'han ajudat, així que la partida no té massa història.

En el diagrama següent, acabo de jugar Df1. La dama estava a d1, i no ha anat a f1 a defensar el peó d'f5. El peó d'f5 no m'importa massa. Avui tenia ganes de guerra i m'he quedat amb les ganes. La dama va cap a un altre lloc.



Però el negre ha jugat Tac8 sense pensar-s'ho massa. I la jugada òbvia m'ha donat peça de més. A partir d'aquí, ja poca història ha tingut la partida, jo amb peça de més, i ell deixant-se canviar totes les peces...

En fi, a veure si la setmana que ve podem guanyar...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan acabes contracte amb el teu equip?

No paguem clàusules de rescissió, ni res de res, però tu saps jugar molt bé i nosaltres necessitem gent com tu Matgala.

Per cert, què és el mat al pas? és un mite? existeix?

CER ha dit...

15 de febrer de 2008, 6:10 PM

Dilecta Matgala:

La solució de la partida és 1. Dh3!, guanyant peça inevitablement (com s'ha encabit aquell cavall allí?).

Dilecte tantost:

Prendre o menjar al pas (mat al pas?, no em sona) no és cap mite i sí, existeix. Entri aquí per a més informació:

http://aprenentatgeescaquistic.blogspot.com/2007/09/la-captura-al-pas.html

En notació es pot representar al final de la jugada amb les sigles ap (al pas).

Gentilment,

CER

CER ha dit...

15 de febrer de 2008, 6:22 PM

Perdó, no es veu l'enllaç.

Millor entri aquí i, a la columna de la dreta, seleccioni "La captura al pas".

http://aprenentatgeescaquistic.blogspot.com

Gentilment,

CER

Matgala ha dit...

Ai, Tantost, és que jugo a l'equip de tota la vida, que vam fundar amb el meu pare i un altre jugador a l'any 89... (mira que en fa, d'anys!!!) I no creguis, això meu només és sort! Ja veuràs quan em comencin a apallissar... :-)

Doncs sí, CER, Dh3 i em vaig quedar amb peça de més :-)

Per cert, en Tantost sap perfectament què és el mat al pas. Només estava prenent el pèl!