diumenge, 24 de febrer del 2008

Cinquena ronda

En cinc partides del per equips, tres persones diferents se m'han deixat una peça. Des d'aquí vull desmentir la llegenda urbana que em dedico a distreure la gent que juga amb mi, perquè... les tres vegades que això ha passat jo no era davant del tauler! A la primera era als taulers 7-8, mirant com els anava. Estava a la vista de qui jugava amb mi, però lluny. A la segona, estava mirant els taulers 5-6, i estava darrere de la persona que jugava amb mi. Avui ni tan sols era a la sala de joc. Quan he tornat del lavabo no em podia creure que m'hagués passat un altre cop. Per què tothom em fa regals? No, no, que en podeu seguir fent, si voleu! Però és curiós que aquest per equips estigui rebent tants regals. Espero no començar a fer-ne jo.

Avui hem guanyat bé, per 6-2. A veure si tornem a agafar una bona ratxa...

La meva partida no té massa interès, així que... diagrames de les altres partides!

Posició 1:



Aquesta posició provè del segon tauler. Juguen les negres. El blanc acaba de jugar c3. Quina és la millor jugada pel negre?

Posició 2:



I ara anem al quart tauler. Juguen blanques. Quina és la millor jugada?

Posició 3:



Juga el blanc. Em ve a preguntar, com a delegada, si pot fer taules. Independentment del resultat del matx, i comptant amb què a mi em queda poc temps i no em puc parar a comptar oposicions, caselles conjugades, peons passats i tota la resta, què li he de dir?

Posició 4:



Juga el blanc. Quina és la millor jugada que pot fer?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure, sense analitzar amb gaire detall, n'hi ha que semblen clares:

Posició 1:
Diria que Cxf3+ guanya peó
(2. gxf3 Dxd3, i 2. Dxf3 Axe4

Posició 2:
Atac temàtic, amb Axf7+ Rxf7 2. Cg5+ recuperant l'alfil

Posició 3:
Sense analitzar-ho bé, diria que la majoria de peons avançats de l'ala de rei s'han de poder aprofitar. Diria que f5 és guanyador, però s'hauria de mirar amb més cura.

Posició 4:
Jo diria que Axf6 gxf6 2. f5 Cxd5 amenaçant Cxf6, deixant una estructura de peons ruinosa, i potser analitzant una mica més es puguin obtenir més avantatges

Tant de bo la meva partida de diumenge hagués tingut aquests ingredients d'interès, ja que em va passar més o menys el mateix que a tu...

Fins aviat!!!

CER ha dit...

26/02/2008

Bona tarda.

Quines posicions més interessants! Supervisant per sobre les solucions donades per Enigmàlia, coincideixo amb les dues primeres posicions. Pel que fa a la resta:

3. La deixo per algú altre. (Que quedi clar que en sé la solució). Només dir que 1. f5? falla per: 1. ...; exf5 2. gxf5; gxf5 3. Re3; Rd7 4. Rf4; Re6 5. h5; h6 6. Rf3; Rxe5 i guanyen les negres.

4.

Una objecció a l'assaig proposat per Enigmàlia:

1. Axf6; gxf6
2. f5; Axf5
3 Cxd5; Axh2+!
4. Rxh2; Dxd5

1/2-1/2

En canvi, que li sembla jugar directament 1. f5?

1. f5; Axf5
2. Axd6; Dxd6
3. Txf5

1-0

o

1. f5; Axf5
2. Axd6; cxd6
3. Ab5

1-0

Gentilment,

CER

fgd gfg f ha dit...

ostres, a mi sempre m'apallissaven al cole quan jugava a escacs,

una abraçada!

Matgala ha dit...

Ai, em vaig descuidar de contestar!!!

Doncs sí, a la posició 1 es guanyava un peó. I a la 2 també.

Amb la 3 m'agradaria saber la teva opinió, CER. Jo hi vaig donar unes quantes voltes a casa i crec que no es pot passar de les taules. Creus que es pot guanyar d'alguna manera?

I la 4 era la més maca. f5 és una jugada que ningú va veure en directe, però... és molt maca! A mi em va encantar!!!