diumenge, 8 d’octubre del 2006

El problema de la setmana - màxim nombre de paraules

Primer de tot, demano perdó per una setmana sense problema i sense avisar. Ja he donat els punts de la setmana passada (o de fa dues setmanes).

Com que tot continua molt apretat a dalt de tot, tornaré a posar un problema d'aquests de trobar un màxim. I com que la setmana passada no vaig posar cap problema, aquesta valdrà doble. O sigui: 6 punts el millor resultat, 4 el segon i 2 el tercer (si és que hi ha tercer...)

Aquesta setmana torno a jugar amb les lletres i a no repetir-ne. En aquest cas es tracta de trobar el màxim nombre de paraules que es pugui, sense repetir cap consonant. Les vocals es poden repetir tantes vegades com es vulgui. I com que ens coneixem, no és possible repetir cap paraula, ni val cap paraula que estigui formada només per vocals (que encara em repetirieu la paraula "a" infinites vegades).

En cas d'empat a paraules, guanyarà qui hagi aconseguit les paraules amb menys vocals (comptant totes les vocals repetides). En cas d'empat també amb les vocals, guanyarà qui hagi escrit més lletres.

Per exemple, puc escriure tres paraules: CASA, MÀ i PA.
Puc escriure també tres paraules: PARE, MÓN i GOS.

En aquest cas, guanyaria la segona opció, perquè encara que tots dos utilitzen 4 vocals (primer desempat), el segon fa servir 10 lletres i el primer 8.

Temes:

3 comentaris:

Matgala ha dit...

Bona!

Em vaig descuidar de dir que havien d'estar al diccionari... Tinc els meus dubtes sobre alguna paraula, sobre si seria al diccionari...

Matgala ha dit...

En fi, admeto el meu error. És que vaig veure això de khi i vaig pensar que no hi seria... Però sí, i són totes.

Si ningú diu res abans de demà, els punts seran per tu.

Matgala ha dit...

Bé, ja et dono els 6 punts. Aquesta setmana no hi haurà problema. No tinc el cap gaire clar per pensar-ne cap. La setmana que ve suposo que sí...