diumenge, 13 d’agost de 2006

Problema d'escacs - 13 d'agost

Avui un problema de collita pròpia, de la partida d'ahir al matí. He de dir que tenia poc temps (excuses barates, ja ho sé), però que se'm va passar. Tot i això vaig guanyar...

Juguen blanques i guanyen:Temes:

4 comentaris:

escaquejant ha dit...

Jo jugaria 1. Tg1, amenaçant 2. Ag7+ Rg8 3. Axf6+ guanyant dama.

Les possibles defenses:
1...Tg8 2. Txg8+ Rxg8 3. Dg3+ Ag6 4. hxg6
1...Cg6 2. hxg6
1...Ag6 2. hxg6

porten a la pèrdua d'alfil o cavall.

N'hi ha alguna millor? Què vas jugar, tu?

matgala ha dit...

N'hi ha una de millor, que guanya immediatament (o sigui, és per abandonar directament). Tg1 m'agrada, però té la defensa Ce6, i si Axe6 fxe6 i guanyes la dama, però és a costa de peça i torre, que es guanya, però és un final complicat de jugar si no tens temps (estava jugant amb 1-2 minuts de temps més l'increment de 30 segons per jugada).

Jo vaig simplificar, per arribar a un final guanyat: 1. Axf4 exf4 2. Dxf4 Axe4 3. Td6 De5 4. Txf6 i és obligat el canvi de dames (si no vol que li faci algun mat raro), amb el que em quedo amb final amb dos peons de més, que es guanya sense pensar massa. A vegades va bé ser una mica pràctic. Però hi havia una jugada que, com ja he dit, era per abandonar directament. I no era Tg1.

escaquejant ha dit...

Ostres! Ara el veig: Td7.

La mania de mirar sempre cap al rei...

matgala ha dit...

Doncs sí, aquesta era la jugada. La dama no pot anar enlloc...

Si et serveix de consol, jo tampoc ho vaig veure, i quan vaig mirar la partida i vaig veure que el Fritz es tornava boig... bé, em vaig estirar dels cabells.