Aquesta setmana el problema és escaquístic, però és més de lògica que escaquístic. El vaig veure fa un temps en un llibre i no he pogut evitar posar-lo.
A la següent posició, juguen blanques i fan mat en quatre:
Cal que s'expliqui el perquè del mat en quatre. Donaré 2 puntets al primer que el resolgui. La setmana que ve ja posaré algun altre problema que no sigui escaquístic.
Setmana anterior
Setmana següent
7 comentaris:
Hahaha... és enginyós, aquest, però em sembla que ja el tinc. Per no aixafar el problema a altra gent, només diré que la partida està més avançada del que sembla i que l'atac surt del flanc de rei...
Confio que no siguin massa pistes...
Apa
D'acord. Et dóno els dos punts? Va, et faré alguna pregunteta per decidir si te'ls dono...
Dos puntets per l'escaquejant (que sumaré el diumenge), que ha contestat correctament a les meves preguntes.
El problema continua obert, per si algú el vol resoldre.
El fet de que no hi hagi les coordenades pintades hi té a veure? ;-)
No ho sé, tu sabràs. Tot i que em sembla que l'experiència és un grau. Dones una solució o no?
Hola!!
Jo et faré algún comentari però no crec pas que ni si acosti, però així miraré d'aprendre una mica d'escacs.
Bé, sembla que els dos punts d'aquesta setmana són per l'escaquejant i prou (ara te'ls dóno).
La idea del problema, com ja van insinuar l'escaquejant i en Myrddin, és que el tauler està girat. Per què està girat? Si ens fixem en el tauler, el primer que veiem és que el blanc no té peons. Però si ens hi fixem una mica més, veurem que el negre té el rei i la dama canviats de lloc. Per tant, el rei i la dama s'han hagut de canviar de lloc. Però això només ho poden fer avançant els peons. Com que els peons no poden tornar enrere, la única solució és que els peons estiguin a la setena fila i el tauler girat.
Un cop sabem que el tauler està girat, el que hem de fer és el mat, que es farà amb el cavall (el de g1, que en realitat seria b8, però per no embolicar la troca diré el cavall que està més proper al rei blanc). Hi ha diverses formes de fer el mat. Per exemple (i dóno la solució com si les blanques estiguessin a baix, que sinó és un embolic):
1. Cf3 Cc6 2. Cg5 Cd4 3. Dxd4 i el negre no pot evitar Ce6 mat.
Publica un comentari a l'entrada