Aleshores llancem una pedra al mig del llac. Es formen unes ones al voltant del lloc on hem llançat la pedra que són circumferències.
Però... què passa si en comptes de llançar una pedra en llancem dues?

Al voltant de la primera pedra hi tindrem ones en forma de circumferència. Al voltant de la segona, també tindrem ones en forma de circumferència. Però... què passarà quan les dues circumferències es trobin? Tindrem alguna figura estranya? O obtindrem alguna cosa "coneguda"?
Què en sabem de les dues ones? La primera cosa que en sabem és que són circumferències, i que per tant, els punts d'una mateixa ona estaran a la mateixa distància del punt on ha caigut la pedra. Però també podem buscar una altra cosa: la velocitat de les ones. Tindria sentit que una ona es desplacés més ràpid que l'altra?
Si suposem que les dues ones es mouen amb la mateixa velocitat, i r_1 és la distància al punt on ha caigut la primera pedra i r_2 la distància al punt de la segona, obtenim que
\frac{dr_1}{dt} = \frac{dr_2}{dt},
el que significa que r_1-r_2 és una constant.
Però... quina és la corba que compleix que la diferència de distàncies a dos punts és constant?
Doncs precisament la hipèrbola!
Així doncs, fent només la suposició que les dues velocitats de les ones són iguals, obtenim que la intersecció de les ones són hipèrboles.