I si l'anomalia de les Pioneer depengués de la geometria de les naus?
Per quant de temps seguirem tenint energia nuclear? El 2013 és una previsió massa pesimista o tenen raó? I quan s'acabi l'energia nuclear... llavors, què?
Com crear un mòbil perpetu? (Sempre que la làmpara estigui engegada, és clar!!!)
Què passaria si volguéssim calcular una arrel quadrada amb una calculadora que només permet sumar, restar, multiplicar i dividir? Bé, sempre es pot fer a mà, per aquells que som prou grans com perquè ens ensenyessin (a mi al cole ja no me'n van ensenyar, me'n va ensenyar el meu pare). Però, de totes maneres, aquí hi ha dos mètodes iteratius per trobar aproximacions d'arrels.
3 comentaris:
Ostres, té la seva gràcia el dispositiu... però en el moment que tinguis l'habitació a la temperatura de la bombeta... malament rai.
Jo recordo haver-ne fet servir un que ens va ensenyar un professor ja fa uns anys (a l'ESO). I que convergia prou ràpid. Si es fa amb certa cura per Taylor també es pot fer, no?
Home, Alasanid, si l'habitació arriba a la temperatura de la bombeta... tu ho has dit, malament rai!!!
Sí, per Taylor es pot fer, i fins i tot pots acotar l'error. I derivar no és massa difícil... Però aquests fan gràcia. No podria ser que el que et van ensenyar a l'ESO fos un d'aquests dos?
Ho he estat buscant i és el mètode d'Heró.
Va ser en un crèdit variable sobre successions i sèries, el que passa és que per la resta de l'alumnat no hi havia gaire interès... Però vaig descobrir coses curioses.
Publica un comentari a l'entrada