diumenge, 28 de juny del 2009

Enviant el teu nom a Mart

L'any 2011, la NASA enviarà un altre rover a Mart. En principi havia de marxar l'octubre d'aquest any, i arribar allà al 2011, però sembla que ho han retardat.

De qualsevol manera, el rover portarà un microxip amb un piló de noms de gent que ha volgut que el seu nom "viatgés" cap allà. Perquè incloguin el nom d'un, només cal clicar aquí i escriure el teu nom.

A part d'això, també et deixa veure un mapa "friki" del món. Perquè... de tot això, el més interessant és saber a quins països hi ha més frikis que volen enviar el nom a Mart, no? :-D O, de fet, també els països on hi ha més difusió de la notícia.

La llàstima és que no diu com està fet el mapa. Els números són absoluts? És un percentatge sobre el nombre d'habitants? Aquest és el mapa mundial:



Com més vermell, més gent. Com més groc, menys gent.

Sembla que els números són absoluts, perquè en aquest moment Espanya té més persones que la Índia, i tot i així estan del mateix color... A destacar el Brasil, com a segona potència mundial en enviar noms a Mart! Curiós.

D'altra banda, i després de veure el mapa dels Estats Units...



La principal pregunta és: què passa a Califòrnia? El boca-orella ha corregut entre tota la família i amics de la gent que treballa a JPL?

De qualsevol manera, si algú vol enviar el seu nom a Mart, ja ho sap...

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

amb la gent que hi ha a la Lluna!

Asimetrich ha dit...

Una iniciativa curiosa. Suposo que respon a una "campanya publicitària" de la NASA, molt americà tot plegat. No obstant, aquesta mena d'iniciatives per apropar la ciència a la societat sempre són positives.

Alasanid ha dit...

Em sorprèn el Brasil.

El que no em sorpren és Califòrnia, segur que són els de CalTech o Silicon Valley...

Matgala ha dit...

Sí, sí, això de Califòrnia entra dintre de la normalitat, però Brasil...

Per cert, vaig fer el programet dels triangles i la probabilitat, però encara no he fet prou proves... algun dia les faig :-D