dissabte, 21 de maig del 2005

El problema de la setmana - Mat en mitja jugada

Després d'un problema de la setmana una mica complicat, aquesta setmana el problema és bastant fàcil (o això crec), almenys per la gent que sap jugar a escacs.

El problema està tret del llibre "El tablero mágico", de Carlo Frabetti, que és un llibre on hi ha jocs d'ingeni basats en el tauler i les peces dels escacs.

En el tauler següent, les blanques juguen i donen mat en mitja jugada.

Mat en mitja



Suposo que hi haurà resposta. Si no n'hi ha, donaré la solució dissabte 28 o diumenge 29.

Setmana anterior

Setmana següent

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo!!!
He de reconéixer que d'entrada, quan vaig llegir aquest enunciat, em vaig enfadar. Què vol dir mig moviment!?!? Ara, il·luminat per la segura solució, la ganyota ha mutat en somriure.

Com que el punt que em vas donar la setmana passada és força injust, de moment no penjo la meva resposta, i només la posaré si avançada la setmana ningú no la troba...

Matgala ha dit...

Sí, ja passa. Jo, el primer cop que el vaig veure, vaig pensar: "mitja jugada"? Què coi vol dir? I llavors ho vaig entendre.

Anònim ha dit...

Bé, doncs la jugada que crec que fa mat és difícil d'escriure en notació escaquista.
Jo la posaria així: ")-O". I no és un emoticon.

Matgala ha dit...

Sí, tens raó. De fet, ja tenia clar que sabies la resposta...

En fi, per si encara no ha quedat clar, el blanc ja ha fet mitja jugada (el rei, d'e1 a c1). Per acabar la jugada, cal fer la mitja jugada que falta, o sigui, completar l'enroc llarg (o ")-O"), amb el que la torre d'a1 va a d1, fent mat.

Ara et dono el punt.