diumenge, 27 de novembre del 2005

El problema de la setmana - agència de viatges

Aquesta setmana el problema pot semblar una mica estrany. Pot semblar que no té solució. Però sí que en té, i és una solució lògica. Cal donar la solució i explicar el perquè. No sé si hi ha alguna altra solució, però tota solució raonada, i amb sentit (a part de la que espero) tindrà un punt. A veure si el problema triga una mica més...

Aquesta última setmana una agència de viatges ha fet 32 reserves per Tenerife, 30 per Menorca i 18 per Ibiza. Quantes reserves ha fet per Portugal?

Setmana anterior

Setmana següent

15 comentaris:

Anònim ha dit...

18

El catàleg de la agència de viatges estava en català, per tant Ibiza no hi podia sortir (si de cas Eivissa), i què han dit tots els que volien viatjar? "ah! pos buenu... ens anem a Portugal".

Estàs perdent, matgala... cada vegada els fiques més fàcils... ;-)

Matgala ha dit...

Ai, això em passa per treure els problemes de llocs castellans. No, aquesta no és la solució, però té una mica de lògica i m'ha fet gràcia, així que ja et donaré un punt.

Eivissa serien 26 persones.

Anònim ha dit...

A mi en sembla que deuen de ser 32,ja que estem parlant d´illes,i els viatges a Tenerife,pasarán per Portugal,per cuestió d´enllaços amb el avions.
Salut

Matgala ha dit...

No te la puc donar per bona, pacopat. Jo he anat a Tenerife i no he passat per Portugal. És una altra cosa...

Anònim ha dit...

Hola como estais...enhorabuena por la pagina, de vez en cuando me meto, y como soy un enamorado del ajedrez, me encatan tus problemas.
Además me estais haciendo aprender catalá :).
Yo creo q ninguna, xq se trata de una agencia pequeña q trabaja a nivel nacional. El número de vuelos a los sitios es reducido, y se trata de sitios de alta demanda, por ello pienso q es pequeña.

Matgala ha dit...

Gràcies, FreshMind.

No, aquesta tampoc és la solució que volia dir jo (si ja ho deia jo, que hi hauria més d'una solució), perquè si t'hi fixes vaig dir primer que Ibiza eren 18 i després vaig dir que Eivissa eren 26. Així que no només té a veure amb el lloc, sinó també amb el nom.

Però el que dius té lògica. Així que també et donaré un punt.

Anònim ha dit...

Creo q llegué a otra solución...tras dar muxas vueltas con los números observo q las cuentas salen si las vocales valen 2 y las consonantes 6...así Portugal son 36.

Matgala ha dit...

Exacto, FreshMind. Creo que esta semana te voy a dar dos puntitos.

Anònim ha dit...

Bona tarda, ahir vaig entrar per primera vegada a la teva página i em va agradar força. La llastima va ser que no vaig saber veure que només es tractava de vocals i consonants, jo vaig començar a donar-li valor a cada lletra.

En una altre ocasió intentaré resoldre els teus problemes.

Anònim ha dit...

Aquesta setmana faig tard, però tampoc no l'hauria tret.
Només constatar que els 32 de Tenerife tornaran emprenyats...

Apa

Anònim ha dit...

Gràcies Matgala :D

Matgala ha dit...

Gràcies, ramtia. Jo també em passaré per la teva pàgina, no la coneixia i està bé.

Anònim ha dit...

Grácies per la visita.

La veritat em va sorprendre veure que tens els links de: "pequeños enigmas" i "juegos de ingenio". Jo ja fa més de 2 anys que trec el cap per Pequeños enigmas. I mai havia sigut capaç de trobar una pàgina de problemes llògics en català. Felicitats per la pàgina i per l'atreviment de fer-ho amb català.
Jo com ja hauràs vist vaig optar per l'espanyol per raons de participació majoritària de Sud i Centre Americans i Espanyols.

Anònim ha dit...

Hola, me gustaría proponeros un acertijo....creo q es muy dificil (o puede q muy fácil), es de cosecha propia...y muxo me temo q no puedo dar ninguna pista xq con la minima q dé se descubre en seguida. Ahí va:
¿Cuál es la única palabra q se escribe como es?
Me explico...por ejemplo, la palabra avión...si cada letra de esta palabra tuviera forma de avion entonces sería la palabra buscada. Es verdad q podríamos asemejar la v por ejemplo a un avion, pero con eso no basta, tienen q ser todas las letras de la palabra...si avion se escribiera vvvvv tampoco sería la pabra buscada, xq aunque de forma separada todas las letras se asemejan a un avion, en conjunto no lo hacen.
Asé se tienen q cumplir estas 2 condiciones q tengan la forma del objeto q describen de forma conjunta y separada.
Espero haberme explicado bien, si no preguntadme...suerte ;).

Anònim ha dit...

Ya veo q parece q me contradigo..lo siento, se me fue la pinza...pero es lo q dije, tiene q cumplir las 2 condiciones. Pensé q la palabra se decía igual en catalan...pero en el diccionario online q aparece en google no aparece así q no sé como se dice. Si la encuentro avisare, pero por el momento buscadla en castellano.