diumenge, 26 de febrer del 2006

El problema de la setmana - El món groc

En el món groc (color triat a l'atzar...) només existeixen un tipus de paraules: les paraules que tenen una i només una de les lletres de la paraula GROC.

Per exemple, SI no existeix al món groc, perquè no conté cap lletra de la paraula groc. En canvi, NO sí que existeix al món groc, perquè contè la lletra O. COTXE no existeix al món groc, perquè contè la C i la O. FOTO tampoc exiteix al món groc, perquè tot i tenir només la lletra O, aquesta està repetida.

Curiosament, el color GROC no existeix en el seu món.

Es tracta de buscar la paraula més llarga que es pot trobar al món groc. A igualtat de lletres, guanyarà la paraula que contingui la G, la seguirà la que tingui la R, després la que tingui la O i, finalment, la que tingui la C. Les paraules han d'estar al Gran Diccionari de la Llengua Catalana.

Donaré 3 punts a la millor paraula, 2 a la segona i 1 a la tercera (com sempre, puntuarà una sola paraula per persona).

Setmana anterior

Setmana següent

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, començaré amb una que segur que és superable:

galimaties

10 lletres.

Apa

Matgala ha dit...

L'ALTRE dia VAIG ANAR a una RUA amb una DISFRESSA de CAPUTXETA VERMELLA. Allà m'hi VAIG trobar una MOMIA VERDA que anava amb el seu PARE i la seva MARE. Com que PLOVIA MOLT i hi havia MOLTS NUVOLS, van començar a sortir ANECS BLANCS. En VAIG VEURE SEIXANTA-QUATRE (llàstima que no SURT al diccionari). Fins i TOT hi havia NOU RATES en un EXTREM. Em vaig FER mal en una CAMA i un personatge de MAR i CEL em va AJUDAR. I és que AIXO de TENIR un NOM al MON groc (tant el VIRTUAL com el REAL) NO és BON negoci. TOT PLEGAT un BON GALIMATIES.


(Està clar que CAP de les meves PARAULES compta pels punts. Se me'n va l'OLLA).

Matgala ha dit...

Molt bona, basbull. M'ha agradat molt aquesta paraula (i no com la meva anada d'olla).

Anònim ha dit...

Bona tarda.

El problema de la setmana sembla interessant, però quant vaig veure la solució del Basbull em vaig acollonir, perquè no em creia capaç de trobar una paraula que superés les 15 lletres amb una r, però al final ha sonat la flauta i crec que administrativament compleix amb el món GROC.

Que vagi tot molt bé i ja ens veurem.

Anònim ha dit...

Avergonyit pel meu galimaties, estabornit per la rua, la caputxeta i demés bestiari, i admirat pels administrativament i paral·lelepípede, només puc intentar dignificar el meu tercer lloc (pòdium, al cap i a la fi) amb un embarbussament.

Apa

Matgala ha dit...

Bé, segons sembla:

ramtia: 3 punts per administrativament.

basbull: 2 punts per paral·lelepípede

escaquejant: 1 punt per embarbussament

Molt bones, les paraules. Ara us dóno els punts. Sembla que hi torna a haver un empat a la classificació.